2013. július 12., péntek

31. rész

szeptember 29. hétfő

Egy eseménydús vasárnap után jöhetett egy eseménytelen hétfő. Mivel anya megengedte, hogy elmenjünk, már csak az úticélt kellett egyeztetni apuékkal. De most, még ebben a pár napban a sulira koncentrálok!

-Donovan kisasszony?-nézett rám kémiatanárom, és az egész osztály.
-Igen?
-Mi a válasz a kérdésemre?-huppsz. Kellett volna figyelni?
-Hát tanár úr, tudja ez becsapós kérdés...-mondtam, mintha gondolkodnék. Az egész osztály felröhögött. Vagy mégsem becsapós?
-Igen?! Tényleg olyan becsapósnak találod? Na ne viccelj velem! Ennyi év alatt legalább azt megtanulhattad volna hogy minek a vegyjele H!
-Hát persze hogy tudom! A héliumé!-mondtam teljes magabiztossággal.
-Most vágtam be az egyesedet.-felelte higgadtan.
-De hát tanár úr! Ez nem is igazságos! Nem is hagyott gondolkodási időt! És ha nem hélium, akkor mi? Na? Mondja meg okoskám!
-Gondolkozz egy kicsit, hátha rájössz. Most pedig óra végéig meg ne szólalj!
Ez a nap is jól indult. Nem számít. Már csak egy év! És utána nem kell tanulnom! És úgyis most megyek Svédországba. De jó lesz! Ááá már úgy várom!
A többi órán nem kaptam semmi jegyet(hál'istennek) edzésen edzettem(mily meglepő) és utána rögtön hazamentem. Megvártam Aliciát, aki mondjuk nemtudom hol lehetett, de egy óra múlva ő is hazaért. Anya még nem volt otthon, mi pedig meg akartuk beszélni, hogy akkor hova is megyünk, szóval megbeszéltem apuval, hogy 10 perc múlva találkozunk a parkban.

-Szia apa....éééés Jacques.
-Szia kicsim!
-Bonjour!-üdvözölt Jacques is.Hurrá.
-Figyelj Sophie, arra gondoltunk Jacques-kal, hogy mi lenne, ha Párizsba mennénk!
-Húha! Hát csodásan hangzik, de mi igazábol Aliciával inkább arra gondoltunk...
-Majd sétálunk a Szajna partján, felmegyünk az Eiffel-toronyba, megnézzük a Notre dame-ot! Nagyszerű lesz! És a legjobb az egészben, hogy Jacques hazájába megyünk!
-Hát ez tényleg csúcsszuperül hangzik, de mi tényleg inkább Svédországba szeretnénk menni...
-Hogy hova? Hát ott megfagynánk! És az a baj, hogy már ki van fizetve a repjegy...amit meg nem tudok visszavonni...-mondta apa. Nem úgy volt, hogy mi döntünk el mindent?! Hová tűnt az igazság a Földről?
-De apa!
-Milyen jó, hogy így egyetértünk mind!-mondta apa boldogan.-Akkor pénteken indulás!- és elmentek. Itt hagytak a parkban. Hát köszi apa, én is szeretlek. Mindegy, az életemnek már úgyis befellegzett, szóval...nem megyek Svédországba, hanem megyek a szerelem városába. Egyedül. Pontosabban apuékkal meg Aliciával. De aki számít, az nem lesz ott. Mármint ők is számítanak, csak nem úgy, hanem..áh értitek.

3 megjegyzés:

  1. Jó rész lett csak kár hogy rövid lett.
    Vagyis inkább perfect lett!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszii :) hát, sajnos nincs sok időm erre, de a történet mindig a fejemben folytatódik, csak a leírásához kell erőőt vennem magamon. de majd próbálok hosszabat írni!

      Törlés
    2. Teljesen megértelek.
      Bocsánat ;)

      Törlés